Tulevat tapahtumat
Jäsentapaaminen Helsingissä Hietalahden Kauppahallissa ravintola
"Petiscariassa" tiistaina 29.8.23 klo 15.45 - 18.00.

Luvassa on  portugalilaista tunnelmaa, infoa jäsenmatkasta, mukavaa
yhdessäoloa ja yleistä keskustelua syksyn jäsentoiminnasta ja
toiveista sen suhteen. Valkosipuliyhdistys tarjoaa monipuoliset
suolaiset tapakset (portugal. petiscos); juomat ja mahdollinen ruokailu
omakustanteiset.

Lisää infoa tapaamisesta:  Jäsentiedote / Kutsu tapaamiseen

Lisätietoa portugalin matkasta:  Portugalin matka

Ravintolan juomalista

Ravintolan menu

Aikaisempia tapahtumia


Kevätkokous 2023

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Tekniskan Saleilla 11.5.2023 ja paikalla oli 17 jäsentä. Kokouksen alkuun nautittiin perinteiset maljat  sekä paahtopaisti- ja katkarapuleivät.

Kokous keskusteli vilkkaasti tulevista tapahtumista sekä jäsenhankinnasta. Toivotammekin kaikki uudet jäsenet mukaan toimintaan!

Syyskokous 2022

Syyskokous järjestettiin lauantaina 19.11.2022 klo 9.00 –9.50.

Valkosipulifestivaalit 2022

Lue valkosipulifestivaaleista 2022 Valkosipulifestarit-sivulla.

Kevätkokous 19.5.2022

Valkosipulin Ystävien kevätkokous pidettiin tuttuun tapaan Tekniskan saleilla. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aimo Taponen ja kokous vahvisti toimintakertomuksen sekä tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Kokouksen jälkeen nautittiin herkullinen ja sopivasti valkosipulinen paahtopaistileipä. Kokouksessa käytiin myös vilkasta keskustelua erilaisista tapahtumista ja ideoitiin paitsi uusia tutustumiskohteita myös kokkailukursseja ja infotilaisuuksia. Iso osa läsnäolijoista on myös lähdössä elokuiselle Viron matkalle Tarttoon. Reissun aikana käydään myös Sipuli- ja kalamarkkinoilla Lüübnitsassa sekä Latvian puolella pistäydytään tutustumassa oluen saloihin Valmiermuizan olutpanimolla.

Syyskokous ja pikkujoulut järjestettiin 19.11.2021

Valkosipulin ystävien vuosikokous pidettiin 19.11.2021 Tekniskan saleilla. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aimo Taponen. Kokous vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2022 ja valitsi lisäksi erovuorossa olleet hallituksen jäsenet jatkamaan. Toimintaa uskallettiin jo varovaisesti suunnitella, mutta tilaisuuksiin ja retkiin palataan jäsenkirjeissä erikseen. Valkosipulifestivaalien suunnittelu 20.8.2022 Keravalle käynnistyy heti kun koronatilanne hellittää.

Kokouksen jälkeen vietettiin pikkujouluja tanssiaisten merkeissä. Musiikista ja menosta vastasi Marino & Sunrise Orchestra, joka sai porukan heti mukaan laulattamalla herroja eli me ladyt saimme kuulla ”Sä kasvoit neito kaunoinen” – toki jouduimme mekin sitten vuorostamme laulamaan. Illan menu oli runsas ja valkosipuliakin löytyi, mm. Gambas al Ajillo -katkaravuista, foccacciasta ja valkosipuliperunoista. Myös illan päätteeksi nautittu valkosuklaamoussekakku vei kielen mennessään.

Lisää kuvia syyskokouksesta.

Kevätkokous järjestettiin 15.6.2021

Ennen varsinaista kokousta yhdistys tarjosi vuosikokoukseen osallistuville jäsenilleen kuohuviinin, ruokaisan leivän ja kahvin/teen.

Kevätkokous 9.6.2020

Koronatilanne on vaikuttanut keväällä myös Valkosipuliyhdistyksen toimintaan merkittävällä tavalla. Jouduimme siirtämään kevätkokoustamme, joka päästiin lopulta pitämään 9.6.2020. Tilaisuuteen osallistui 15 jäsentä eli korona lienee vaikuttanut myös osallistujien määrään.

Kokous hyväksyi päivitetyn toimintasuunnitelman talousarvioineen.
Tässä vielä hieman tunnelmia kevätkokouksesta:

Pikkujoulutanssiaiset

23.11.2019 järjestettiin yhdistyksen pikkujoulutanssiais-risteily Tallinnaan Eckerölinellä.

Syyskokous 2019

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 31.10.2019 Tekniskan Saleilla. Paikalle oli saapunut 29 valkosipulin ystävää. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020. Päätettiin jäsenmaksu (27 euroa) ja tukijäsenmaksu (100 euroa). Valittiin toiminnantarkastajiksi Pentti Peltola ja Juha Leskinen sekä varatoiminnantarkastajaksi Helena Meriluoto. Kokouksessa keskusteltiin tulevasta matkasta ja useista vaihtoehdoista.


Valittiin uusi hallitus:
Irmeli Ahola, Anna-Maria Kantola, Markku Knuutinen, Hannele Siika-aho, Seppo Siika-aho ja Rita Yli-Ollila.
Hallituksen jäsenten tehtäväalueet määräytyvät hallituksen järjestäytymiskokouksessa, ensi vuoden (2020) alussa, ja hallituksen jäsenten tehtävät ja yhteistiedot löytyvät silloin osoitteessa: www.valkosipuliyhdistys.com

9.10.2019 Cavernan lounastapaaminen

Valkosipulin Ystävillä oli jälleen onnistunut lounastapaaminen ravintola Cavernassa, jossa on runsas ja maukas buffet tarjonta.

Pokrovan vierailu

Valkosipulin Ystävät tekivät vierailun Pokrovan luostariin 4.5.2019.
Matkalle osallistui 27 yhdistyksemme jäsentä.
Vierailu oli erittäin mielenkiintoinen ja ruoka maukasta.
Munkki Hariton on käädytetty Kunniakynsilaukkaajaksi vuonna 2007.

Kuvat osiossa lisää kuvia vierailulta.
Kuvat: Tarja Leino, Marja Taponen, Aimo Taponen, Helena Meriluoto ja Mirja Mankinen.

Kevätkokous 2019

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 11.4.2019 Tekniskan Saleilla. Paikalle saapui 26 aktiivista yhdistyksemme jäsentä. Kokouksessa esiteltiin hallituksen toimintakertomus, yhdistyksen tilinpäätös, rahoituslaskelma ja toiminnantarkastajan/tilintarkastajan lausunto, ja myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapaus. Lisäksi keskusteltiin tulevasta matkasta Unkariin paprika- ja valkosipulimarkkinoille 6.9.-9.9.2019 ja Pokrovan luostarivierailusta 4.5.2019. Lisää tietoja matkoista saatte tulevissa jäsentiedotteissa ja verkkosivuiltamme. Hallitus toivoo, että jäsenistö jatkossakin ilmoittaisi haluamistaan mahdollisista vierailukohteista hallitukselle.

Kevätkokousen osanottajia:

13.3.2019 Lounas

Valkosipulin Ystävillä oli mukava ja onnistunut lounastapaaminen viihtyisässä ravintola Cavernassa. Mukana olleet jäsenet pitivät todella runsaasta ja maukkaasta buffet tarjonnasta.

Syyskokous 2018Syyskokouksen 2018 osanottajia.

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 18.10.2018 Tekniskan Saleilla.
Paikalle oli saapunut 29 valkosipulin ystävää. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelmaja talousarvio vuodelle 2019. Päätettiin jäsenmaksu (27 euroa) ja tukijäsenmaksu (100 euroa).

Valittiin toiminnantarkastajiksi Riitta Kallio ja Riitta Leskinen sekä varatoiminnantarkastajaksi Juha Leskinen.
Kokouksessa käytiin vilkas keskustelu mahdollisista, tulevista jäsentapahtumista. Hallitus kiittä jäseniään aktiivisesta osallistumisesta tulevien tapahtumien suunnitteluun.

Hallitus jatkaa samalla kokoonpanollla:
Aimo Taponen (puheenjohtaja), Markku Knuutinen (varapj.), Irmeli Ahola, Anna-Maria Kantola, Mirja Mankinen, Seppo Siika-aho ja Rita Yli-Ollila.
Hallituksen jäsenten tehtäväalueet löytyvät osoitteessa: www.valkosipuliyhdistys.com

Valkosipulifestivaalit 2018.

Festivaalit vietettiin Keravalla lauantaina 18.8.2018. Kuvia tapahtumasta löydät kuvagalleriasta.

Kevätkokous 2018

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 12.4.2018 Tekniskan Saleilla. Paikalle saapui 24 aktiivista valkosipuliyhdistyksen jäsentä. Kokouksessa esiteltiin hallituksen toimintakertomus, yhdistyksen tilinpäätös, rahoituslaskelma ja toiminnantarkastajan/tilintarkastajan lausunto, ja myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapaus. Lisäksi käsiteltiin mm. tulevaa matkaa Kuremaan valkosipulimarkkinoille elokuussa 2018. Tarkempia tietoja matkasta saatte tulevissa jäsentiedotteissa ja verkkosivuiltamme. Kokouksessa keskusteltiin myös muista tapahtumista ja matkoista. Hallitus toivoo, että jäsenistö ilmoittaisi haluamistaan mahdollisista vierailukohteista hallitukselle.

Valkosipulipäivä 19.4.2018


Vierailu Lihatukku Veijo Votkinille 22.2.2018.


Syyskokous 2017

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 19.10.2017 Tekniskan Saleilla.
29 aktiivista valkosipulilaista oli saapunut paikalle. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talosarvio seuraavalle toimintavuodelle. Päätettiin jäsenmaksu (27 euroa) ja tukijäsenmaksu (100 euroa).
Valittiin toiminnantarkastajaksi Riitta Kallio ja varatoiminnantarkastajaksi Helena Meriluoto.
Valittiin hallitus seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi:

Aimo Taponen (puheenjohtaja), Markku Knuutinen (varapj.), Irmeli Ahola, Anna-Maria Kantola, Mirja Mankinen, Seppo Siika-aho ja Rita Yli-Ollila.

Hallituksen jäsenten tehtäväalueet selviävät hallituksen järjestäytymiskokouksessa ensi vuoden alussa.

Kevätkokous 2017

Valkosipulin Ystävät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 27.4.2017

Tekniskan Saleilla. 25 aktiivista valkosipulilaista oli saapunut paikalle. Kokouksessa esiteltiin hallituksen toimintakertomus, yhdistyksen tilinpäätös, rahoituslaskelma ja toiminnantarkastajan/tilintarkastajan lausunto, ja myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapaus. Lisäksi käsiteltiin mm. tulevaa matkaa Kallasteen sipulimarkkinoille. Tarkempia tietoja matkasta saatte tulevissa jäsentiedotteissa ja verkkosivuiltamme.

Korjaus: Yhdistyksen toimintakertomuksessa (2016), on lueteltu nykyinen hallitus (2017), Vuoden 2016 hallitus oli:
Aimo Taponen (puheenjohtaja,) Markku Knuutinen (varapj.), Irmeli Ahola, Riitta Ahonen, Anna-Maria Kantola, Tarja Leino, Mirja Mankinen ja Jori Olli (erosi hallituksesta 25.7.2016