Valkosipulien Ystävien kevätretki Hämeenlinnaan 6.6.2015

Joukko valkosipulin ystäviä teki kevätretken Hämeenlinnaan 6.6.2015. Retken teemana oli ”Hämeenlinna – mielessä Sibelius”. Ilmojen haltija suosi retkeläisiä, sillä päivä oli yksi niitä harvoja aurinkoisia päiviä, joista olemme saaneet nauttia tämän kesän aikana.

Suuntasimme bussimme kohti Hämeenlinnaa lauantaiaamuna klo 9.00. Perille saavuimme reilun tunnin kuluttua, jolloin mainio paikallisoppaamme liittyi seuraamme.

Ohjelmassamme oli ensimmäisenä aamukahvi Kahvila Laurellissa, joka on vuonna 1947 perustettu kahvila. Se on  tunnettu Hämeenlinnan lisäksi ympäryskunnissa sekä naapurikaupungeissa.

Kahvihetken jälkeen vuorossa oli kiertoajelu Hämeenlinnassa. Kiertoajelun aikana tutustuimme muun muassa Aulangon kansallispuistoon, jossa teimme bussikierroksen puistometsässä. Oppaamme kertoi  mielenkiintoista tarinaa Aulangon historiasta.

Aulangolta suuntasimme matkamme Hämeenlinnan keskustaan, missä tutustuimme Sibeliuksen syntymäkotiin – kohteeseen, jota moni retkeläisistä olikin jo odottanut. Tämän jälkeen luonnollinen jatke oli tutustuminen Sibeliuspuistoon ja sen soiviin puistonpenkkeihin. Istahtaessamme penkeille, saimme kuulla Sibeliuksen Puusarjaan kuuluvia säveliä.

Retkemme kruunasi erinomainen lounas Inkalan kartanossa. Nautimme maittavan lounaan talon emännän Leila Ylitalon järjestämänä. Meille oli tarjolla Inkalan kartanon kehittämä pitopöytä teemalla ”Lounas Aino-rouvan tapaan”.
Lounaan aikana talon emäntä kertoi meille kartanon historiasta ja sen kehityksestä tämän päivän moderniksi kokous- ja pitokartanoksi.

Maittavan lounaan jälkeen olikin kotimatkan aika. Saavuimme Helsinkiin puoli kuuden paikkeilla.

Valkosipulitanssiaiset ja pikkujoulut 7.11.2014

Tänä vuonna tanssimme valkosipulitanssiaiset Helsingin Suomalaisella Klubilla.

Klubin saleissa ja kabineteissa huokuvan menneen ajan tunnelman jokainen aisti omakohtaisesti tanssiaisten aikana.

Ohjelmamme noudatteli osin vanhaa tuttua linjaa arvontoineen ja ruokailuineen. Meitä tanssitti tänäkin vuonna tuttu Pentti Mutikainen kumppaneineen, solistinaan ikinuori Kari Fall.

Perinteisen ohjelman lisäksi saimme nähdä vauhdikasta tanssiohjelmaa Cougars-tanssiryhmän kahdentoista burleskitanssijan voimalla. Leidit tulivat Kouvolasta asti varta vasten esiintymään meille valkosipulilaisille. Esiintymisjännitys taisi vaivata ryhmää, ainakin heidän omien sanojensa mukaan. Toki yleisö ei sitä huomannut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun he esiintyivät Kouvolan ja sen ympäristökuntien ulkopuolella.

Kuvia tapahtumista näet kohdista Jäsentiedotteet ja Kuvagalleria.

Syysretki Lovisaan ja Malmgårdin kartanoon 27.9.2014

Yhdistys teki syysretken Loviisaan ja Malmgårdin kartanoon. Kaikkiaan 41 innokasta valkosipulilaista osallistui retkellemme. Loviisassa tutustuimme Villa Aaltoseen, yksityiseen puutarhaan. Tutustuimme talon emännän Sisko Hallavainion opastuksella hänen erikoiseen ja rehevään puutarhaansa. Villa Aaltosen jälkeen nautimme maittavan lounaan Ulrikanhovissa, joka sijaitsee Loviisan vanhassa kaupungissa. Ulrikanhovissa lounastaessamme kuulimme talon historiasta Sisko Liljeströmin kertomana. Kaupunkikierroksen jälkeen suuntasimme bussimme keulan kohti Malmgårdin kartanoa, jossa kreivi Johan Creutz kertoi sukunsa historiasta, kartanosta ja sen eri vaiheista. Tämän jälkeen lähdimme kotimatkalle kohti Helsinkiä, jonne saavuimme noin klo 17.45.

Kuvia tapahtumista näet kohdista Jäsentiedotteet ja Kuvagalleria.